Övriga djur

Förutom hästar här på gården har vi två katter, hönor, ankor, en kanin och en hund.
En och annan fladdermus bor också på vår loge.

 

 

Müsli

Vår underbara katt Müsli som är otroligt snäll och kelen. Hon älskar att hoppa upp i knäet så fort man sätter sig någonstans. Ett av hennes favoritställen är stallet där hon brukar ligga och sova i lugn och ro. Hon har fått två kullar och alla har fått fina bra hem. Nu är hon steriliserad. Att vi skaffade hund hade hon svårt att komma över. Så fort han kommer läxar Müsli upp henne.

 

 

Smulan

Smulan är en tös med mycket egen vilja och vill gärna bli klappad. Men bara på hennes egna villkor. Hon gillar att ligga i Arvids säng, det tycker hon är toppen. Att jaga och skrämma hönorna är också en favorit sysselsättning. Att de knappt rör sig när hon går till anfall bryr hon sig inte om. Smulan är också steriliserad.

 

 

Kira

Kira, eller Lillan som hon oftast kallas, är en jakt labrador som är född 2007. När vi var och tittade på häst i Danmark hos vår goda vän Flemming hittade vi en fin jakt labrador, Kiras mamma. Flemming visade upp hennes färdigheter och det visade sig dessutom att hon hade goda meriter. Kiras mormor har blivit dansk mästare två gånger. När Flemming sa att han skulle para tiken bestämde vi oss direkt att vi ville ha en valp.

Kira är en toppenhund som är arbetsvillig och glad. Mellan henne och Smulan är det ömsesidig kärlek. Mellan Kira och hönsen råder det vapenvila, i alla fall för det mesta.

 

 

Hönorna

Dessa underbara hönor har en hönsgård med ett mysigt isolerat hönshus, men de går för det mesta ute i trädgården och letar mat. Är dörren öppen tittar gärna Hilda och Sockerpullan in. Raser och antalet hönor varierar mycket.

 

 

 

Ankorna

Åh ankorna, min nya kärlek. Helt bedårande är de. Så vackra, sällskapliga, pratsjuka och mjuka. Vi har Svensk Blå anka och Svensk Gul anka. De är tåliga raser som älskar att vara ute även på vintern. Vi hoppas att de skall få vara ifred från räv och andra rovdjur. Våren 2013 blir det kläckning av ällingar är det tänkt.