Lektioner

Välkommen till vår familjära ridskola!

 

Vi erbjuder ridskola på alla nivåer från 3 års ålder och uppåt. Ridlektionerna är i vår paddock och vi har även lektioner ute i naturen, beroende på gruppens kunskapsnivå.

 

Vi har hästar som passar allt från nybörjare till den erfarne ryttaren. Genom kunnig och pedagogisk ledning ger vi dig en trygg och positiv upplevelse. Vi lägger stor vikt vid säkerheten, grunderna och att du skall känna dig trygg och sedd! I våra grupper är den 6-7 elever och varje lektion är 60 min, utom specialgrupperna. Utöver traditionell ridning tränar vi mycket på islandshästens härliga gångart tölt.

 

Lektionstiden

Lektionstiden startar då ni elever kommer in i paddocken och pågår tills ni har ställt upp era hästar på medellinjen och suttit av. Upp- och avsittning ingår i ridtiden. Likaså ingår korrigering av stiglädernas längd, åtspänning av sadelgjord och dylikt. Dessa moment tar olika lång tid beroende på ryttarnas vana och rutin, men är viktigt för säkerheten och en del i ridutbildningen. Tänk på att som förälder får man gärna hjälpa till. Men låt ditt barn prova själv först. Det är viktigt att de lär sig alla moment och blir självständiga.

 

I stallet

När du kommer till ridskolan står det på tavlan i stallet vilken häst du ska rida. Information om alla hästar och deras utrustning står i sadelkammaren och vid tavlan i stallet. Be om hjälp om du är osäker i stallet! Det finns nästan alltid elever som känner hästarna och gärna hjälper dig! Läs gärna i pärmen som finns i sadelkammaren hästarna och annan nyttig information.

 

 

Tid

Kom i tid till din lektion! Du bör vara här ca 20 min innan din lektion börjar för att i lugn och ro kunna göra i ordning din häst. Tänk på att alla elever blir påverkade om lektionen inte kan starta i tid. Det är inte bra för varken dig eller hästen att stressa. Om du av någon anledning blir sen kan du skicka sms och meddela oss så kan vi hjälpa till att göra i ordning din häst.

 

Klädsel


All ridning sker med godkänd hjälm, långbyxor och skor/stövlar med klack. Vid hästskötsel vill vi även att barnen har hjälm. Säkerhetsväst rekommenderas och utomhus bör man ha långärmad tröja. Vid hoppning har vi krav på att alla juniorer använder säkerhetsväst. Vi har några säkerhetsvästar att låna. Hjälmar finns det gott om. Ingen ridning med luvtröja eller halsduk pga säkerhetsrisk. Vill du läsa mer om användning och anpassning av säkerhetsväst så har konsumentverket tagit fram bra fakta om det. Klicka här.

 

Hästarna

Man rider oftast samma häst tre gånger i rad och sedan byter man till en ny.  Ibland måste vi göra någon ändring även under de tre gångerna, t.ex. om en häst blivit halt eller om någon häst går väldigt mycket den dagen och någon annan går mindre. Eller att vi skall träna något speciellt och då väljer vi ut hästar därefter.  Detta är för att hästarna ska orka och vara pigga och glada!

 

RIDSKOLAN VT 2018

Vi har några ströplatser till hösten på olika nivåer.

Onsdag 17.00  nybörjare barn      3 platser
Onsdag 19.00  nybörjare /medel vuxen  2 platser

Torsdag  17.00  nybörjare barn                         2lats

Vårterminen startar v5 och slutar v 20, uppehåll v 7

 

Vi har olika ridgrupper för att du ska kunna hitta en som passar just dig.

  • Knattegrupp: Från 3 år, ledare
  • Nybörjare: Har inte ridit förut eller behöver lära grunderna.
  • Medel: Har ridit lite innan, några terminer kanske.
  • Van: Behärskar ridningen, har ridit minst några år och behärskar gångarter, skritt, trav, tölt och galopp.
  • Kadriljgrupp:  Egen häst, eller lånad, skall behärska alla gångarter, och älska att rida i grupp

Vet du inte vilken nivå du tillhör? Då är det bara att ta kontakt med oss och fråga.

 

 

Ta mig till toppen av sidan!