Vi som driver företaget

Vi är en familj med många hästar och djur som bor på  en gård i Fritsla. Våra ridhästar har vi hemma på gården. Ston, unghästar och föl går på arrenderade marker en bit härifrån. Alla vinterhagar har ligghallar och på vintern går de flesta hästar på fri tillgång till egenproducerat hösilage.

För ett antal år sedan bodde jag i ett litet hus som kallades Junibacken. Mina föl fick då det namnet. Nu har de namnet Milåsa, som har en egen historia bakom sig. Kortfattat kallade jag mig för Prinsessan Milåsa när jag var barn, och därav föddes mitt företagsnamn.

 

Åsa Jensen Håkanson

Jag har ridit sen jag var 9 år gammal. Många år på ridskola, parallellt med egen häst. Första kärleken var en stor fjordhäst vid namn Bellman. 11 år gammal började jag rida på denna stora snälla häst. Han och hans ägare David lärde mig att köra in ved, lasta stockar i skogen, köra släde och hantera häst.

Innan jag fastnade för islandshästarna red jag olika sorters ponny. Men länge trånade jag efter islandshästarna. 1993 köpte jag min första islandshäst. Efter det har det varit många kurser, hästar och föl. Under tre år drev jag tillsamans med min dåvarande sambo ett islandshäst företag. Vi hade turridning, inridning, avel och hingststation. Mina år med många olika hästar har fostrat mig och gjort mig till en lyhörd hästmänniska med ett äkta öga för hästar

 

Utbildningar:

Baskunsskap i hästkännedom – SIF

Grundkurs Avel – SIF

Avel steg 1 – SIF

Avel steg 2 – SIF

Första hjälpen/HLR

Takt- och gångartskurs – SIF

Ridledarurbildning – SIF

Hästtransportör – Jordbruksverket.

 

Läs mer om utbildningarna här på SIF:s webbsida och jordbruksverket webbsida.

Arvid Jensen

Vår store kille  som har fått ridningen med modersmjölken. Han rider på känsla och är duktig på att hjälpa till med turer. Han har suttit på häst ända sedan han var en liten plutt. Först framför mig i sadeln, sedan bakom, för att sedan rida på egen. Han har alltid älskat fart och att ha en mjuk fin tölthäst har för honom varit självklart 😀 Arvid har flera egna hästar som han rider på ibland. Han har inget eget intresse för just ridning men hänger på när tillfälle ges eller när jag behöver hjälp.

 

Anders Håkanson

Min man och fixaren på gården. Anders är den som ser till att mina hästar har mat, och så att jag har det bra. Hans stora intresse är jakt och jakthundar. Men han tar gärna en sväng till häst med mig i skogen. Anders är vad jag skulle kalla en naturbegåvning och totalt orädd.

 

 

 

Tage och Signe

Tage är otroligt duktig med djuren. Han älskar alla djur och han sparar varenda krona till en egen hund. Hans marsvin droppen är bästa kompisen i livet. Att åka skridskor och skidor är roligt. Rider gör han ibland.

Signe är en riktig prinsessa som äääääälskar rosa och glitter!
Lika mycket älskar hon att vara med stortjejerna Hannah, Caroline och Laurie. När det är ridläger stortrivs hon och vill vara med hela tiden. Att rida är också väldigt kul! Men det skall gå fort, till mammas skräck. Signe är aldrig tyst eller stilla. Det kryper och spritter i hela kroppen.

Karamell, Socker och Ronja är barnens gemensamma ponnysar.

 

Nyårsritten 2015 med nästan hela familjen.