Hästar till salu

 

Vi har nästan alltid några hästar till salu. Oftast föl och unghästar, men ibland kan det finnas någon ridbar som ska säljas. Hästarna går ute dygnet om med fri tillgång till riktigt bra grovfoder, vatten, mineraler och saltsten. Kraftfoder och uppstallning får de var och en för sig efter behov.

Varje häst är beskriven precis så den är. Inget är förskönat utan vi berättar om hästen ärligt och noga. Allt för att du inte skall bli besviken vid ditt besök eller när du får hem din häst.

 

Heba från Milåsa född 2013  SÅLD

Brunblack

e: Rignir f Efri-Fitjum
ee. Alfur f Selfoss ( 1:a klass, hederspremie för avkommor)
eu. Blika f Gardi (1:a klass)
eee. Orri f Thufu (1.a klass, hederspremie för avkommor)
eeu   Alfadis f Selfoss (1:a klass, hederspremie för avkommor)
eue  Galsi f Saudarkroki (1:a klass med hela 9,01 för ridegenskaper)
euee  Ofeigur f Flugumyri (hederspremie för avkommor)

u. Leira från Kalvsvik   ( bed 7,81 för ridegenskaper)
ue. Oðinn f Saudarkróki  ( 1: klass, premie för avkommor)
uee. Sörli f Sudarkróki  ( 1: klass, hederspremie för avkommor)
uu. Gletta f Kalvsvik   (2:a klass )
ue. Snæfaxi f Páfastöðum

Heba är femgångare och visar fin stadig trav i hagen och i longering. Hon har lätt för tölt och rör sig mjukt och smidigt. Hon är otroligt vacker och iögonfallande med sin härliga färg och sin resning. Hon är nyfiken, lätttillgänglig och gillar att vara med. Hon är flockuppfostrad och går i en stoflock med 11 andra ston. Hon har åkt transport kortare sträckor vid flera tillfällen, både ensam och tillsammans med andra. Hon har haft träns och sadel och vi jobbar just nu så smått på hennes inridning. Priset är i dag men stiger ju mer vi jobbar med henne.

Hebas mamma Leira är ett kraftfullt sto med mycket go i och en orädd häst med mycket självförtroende. Hon går fram överallt och har ett fantastiskt lynne. Pappa Rignir är en stor femgångare med välseparerade stora gångarter och med ett härligt lynne. En verkligt rolig ridhäst!

Heba har många syskon, efter samma mamma varav tre finns kvar på gården. De är kraftfulla hästar med mycket gång och vilja. De är alla trygga individer som är mycket roliga att rida.

Heba kommer passa dig som vill forma din egen unghäst och gillar tanken att kunna rida vart som helst och ändå känna dig trygg. ´Vi tror att hon får en vilja över medel och att hon får lätt för tölt! Hon är i dagsläget inte så stor ca 130 cm men kommer med all säkerhet växa mer. De syskon vi har här hemma är alla över 140, en av dem är 147 cm. Men så stor blir inte Heba 😀

Hon har pass i SIF och försäkrad i Folksam

Pris 30 000 kr inkl moms, priset är något diskuterbart vid smidig affär och rätt hem

Heba vintern 2015

Heba vintern 2015

Heba tillsammans med sin mamma 2013


Heba tillsammans med sin lillebror sommaren 2016